Nice aanzicht 20 sept 2015

Week Zonder Vlees

Ook dit jaar doet Bistro Nice! weer mee aan de Nationale Week Zonder Vlees.
Van 9 tot en met 15 maart bestaat onze specialiteitenkaart uit vegetarische voorgerechten en vegetarische hoofdgerechten. Deze gerechten serveren wij naast de gerechten van onze standaard menukaart.

WeekZonderVlees 2020

Kijk voor meer informatie over dit initiatief op www.weekzondervlees.nl.
RESERVEER EEN TAFEL

Wist je dat?

Door geen vlees te consumeren tijdens de Nationale Week Zonder Vlees is de milieudruk van je voeding lager. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. Elke vleeseter die het volhoudt om gedurende één week geen vlees te eten, bespaart maar liefst…
 
130 LITER WATER
Wanneer je één week geen vlees eet, bespaar je ongeveer 130 liter watergebruik. Deze hoeveelheid water was anders gebruikt voor irrigatie voor de productie van veevoer, veehouderij en de productie van je dagelijkse portie vlees.

76 KILOMETER AUTORIJDEN
Wanneer je één week geen vlees eet, bespaar je 13.3 kg CO2eq, ofwel uitstoot van broeikasgassen. Deze uitstoot had anders plaatsgevonden voor de productie van veevoer, veehouderij, de verpakking en bereiding van je dagelijkse portie vlees. Een gemiddelde auto stoot 175 gram CO2eq uit per afgelegde kilometer. Door één week geen vlees te consumeren, bespaar je dus ongeveer 76 km rijden met een gemiddelde auto.
 
770 GRAM DIERENVLEES
De gemiddelde vleeseter in Nederland consumeert 110 gram vlees per dag, bestaande uit 14% rundvlees, 13% varkensvlees, 17% kippenvlees en 48% bewerkt vlees. Door het niet consumeren van vlees wordt er per persoon tijdens de Nationale Week Zonder Vlees 770 gram minder vlees geconsumeerd.